Tuesday, September 25, 2012

Tutorial Background Shoutbox

salam all hai hai hai saya nak share dengan korang tutorial letak background kat shoutbox korang so korang nak tahu tak macam mana?? kalau dah tahu nak bagitahu juga hehehe tutorial ni mesti dah ramai yang tahu

ok tanpa membuang masa korang kat sini saya sedia 1 yang code biasa dan 3 yang dah ada background 
<center>
<div style="background:url(URL BACKGROUND IMAGE KORANG) no-repeat;padding-right:10px;padding-left:1px;padding-top:75px;padding-bottom:110px;">
<center>
CODE SHOUT BOX KORANG SINI
PASTIKAN WIDTH 195, HEIGHT 185
**ini contoh diblog saya kalau blog korang korang boleh lah cuba ubah suai lebar dan tinggi ok**
</center>
</div></center>
design yang pertama korang copy code bawah ini
<center>
<div style="background:url(http://3.bp.blogspot.com/-rIl5nqipaYs/UGHMnD6jfLI/AAAAAAAAARA/-VwRsX3Q_xs/s1600/shoutbckgrnd+1.png) no-repeat;padding-right:10px;padding-left:1px;padding-top:75px;padding-bottom:110px;">
<center>
CODE SHOUT BOX KORANG SINI
PASTIKAN WIDTH 195, HEIGHT 185
**ini contoh diblog saya kalau blog korang korang boleh lah cuba ubah suai lebar dan tinggi ok**
</center>
</div></center>
design yang pertama korang copy code bawah ini
<center><div style="background:url(http://1.bp.blogspot.com/-7Y1zZgJltl0/UGHMoLjrrzI/AAAAAAAAARI/wiLypYT76Po/s1600/shoutbckgrnd+2.png) no-repeat;padding-right:10px;padding-left:1px;padding-top:135px;padding-bottom:110px;">
<center>
CODE SHOUT BOX KORANG SINI
PASTIKAN WIDTH 195, HEIGHT 41
**ini contoh diblog saya kalau blog korang korang boleh lah cuba ubah suai lebar dan tinggi ok**
</center>
</div></center>
design yang pertama korang copy code bawah ini
<center>
<div style="background:url(http://4.bp.blogspot.com/-K8cHdEtVuTI/UGHMpaR5rPI/AAAAAAAAARQ/TZXESKMsJ_s/s1600/shoutbckgrnd+3.png) no-repeat;padding-right:10px;padding-left:1px;padding-top:175px;padding-bottom:70px;">
<center>
CODE SHOUT BOX KORANG SINI
PASTIKAN WIDTH 195, HEIGHT 95
**ini contoh diblog saya kalau blog korang korang boleh lah cuba ubah suai lebar dan tinggi ok**
</center>
</div></center>
arahan penting yang bold oren itu korang harus paste code shoutbox korang

SELAMAT MENCUBA YOU ALL!!!
*jangan segan-segan untuk bertanya dan minat pertolongan*

4 comments:

  1. wah.. bagusnya tuto nie..nice blog.. follow sini

    ReplyDelete
  2. haiii..

    marilah join giveaway saya nak makeup.. hadiahnya istimewa n banyak...
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-nak-makeup.html

    ReplyDelete

Thanks For Your Comment
Leave Your Link Blog For Me Visit